Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πρόταση Φορολογίας Εισοδήματος ( 1η ):

Κάθε νοικοκυριό , να αντιμετωπίζεται ως ενιαία φορολογική μονάδα . Μόνο έτσι θα υπάρχει Πραγματικό Φορολογικό ενδιαφέρον για συγκομιδή όλων των αποδείξεων κατανάλωσης . Με τον τρόπο αυτό , δεν θα τολμά ο επιτ/τίας να μην εκδώσει απόδειξη λιανικής , γιατί θα λειτουργεί η "μή έκδοση" εις βάρος του λήπτη . Έτσι από τη μια πλευρά , το Κράτος θα μειώσει σε απίστευτο βαθμό τη Φοροδιαφυγή , ειδικά στην "μη έκδοση" , πράγμα που βλέπεται όλοι σας , να μην εκδίδει κανένας απόδειξη σε ότι αγοράζουμε , χάνοντας με τον τρόπο αυτό 23% ή 13% ΦΠΑ και 26% έως 40% εισόδημα .

Ρωτάω ας πούμε . Τι κερδίζει σήμερα το Κουτό-Κράτος που δεν εφαρμόζει το μέτρο αυτό ; Τίποτε Κυρίες και Κύριοι , αγαπητοί φίλοι . Και γιατί δεν το κάνουν ; Γιατί και δεν ξέρουν και δεν ρωτάνε . Αν θέλουν , ορισμένοι φίλοι που είναι και Πολιτικοί εν ενεργεία , ας ζητήσουν τη γνώμη μας και μάλιστα με ολοκληρωμένο σχέδιο "άμεμπτο" εφαρμογής .

Όταν δε λέμε ενιαία φορολογική μονάδα , εννοούμε τα εισοδήματα Υπόχρεου και συζύγου πρέπει να φορολογούνται συνολικά , αφαιρουμένων όλων των οικογενειακών δαπανών . Δεν είναι δυνατόν , υπόχρεος να αποκτά πχ 25.000 ε εισόδημα και η οικογένεια να πληρώνει φόρο στα 25.000 ε και άλλη οικογένεια να αποκτά ο υπόχρεος 13.000 ε και η σύζυγος 12.000 ε και να μην πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρο .
Αυτό δεν είναι κοινωνική φορολογική δικαιοσύνη . Και το αφορολόγητο , τι θα πει είναι για τους μισθωτούς και όχι για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες ;
Το αφορολόγητο πρέπει να είναι κοινό για κάθε είδους εισοδήματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου