Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Προς την (ΠΡΩΗΝ) αγαπημένη μου "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"


Πρώην Αγαπημένη μου κομματική Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

(Αναφέρομαι και θα αφιερώσω τα παρακάτω , σε μένα και στη γενιά των γεννημένων συναγωνιστών μου (σε ποσοστό 90%) της δεκαετίας 1960-69)

Είμαι γεννημένος από το 1960 – 1965 κάπου σε μια μικρή κωμόπολη της Ελληνικής επαρχίας. Ο πατέρας μου και όλο μου το σόι , αντάμ – παπαντάμ Δεξιοί , με γαλούχησαν και μένα με την Μεγάλη ιδέα της Δεξιάς .

**Από τα μαθητικά μου χρόνια 1975-1981, εκείνα τα δύσκολα χρόνια της μεταπολίτευσης , εγώ οργανώθηκα στη νεολαία του Κόμματος μας , στη ΜΑΚΙ , ΟΝΝΕΔ κλπ . Ο πυρσός που έκαιγε ανάμεσα σε ένα μεγάλο Ν και ένα Δ , κοσμούσε τα τετράδιά μου , το κρεβάτι μου , τη μπάλα που έπαιζα μπάσκετ και ποδόσφαιρο , τους τοίχους του σχολείου μου (που εγώ και η παρέα μου) είχαμε γράψει πριν μερικά βράδια , αλλά κυρίως Ζέσταινε την καρδιά μου .

Κάποια στιγμή τελειώνω το Λύκειο , δεν πετυχαίνω στις Πανελλήνιες εξετάσεις και αποφασίζω να πάω στο εξωτερικό . Άλλοι συναγωνιστές μου , μένουν εδώ και προσπαθούν να τακτοποιηθούν επαγγελματικά στη χώρα μας .

**Τότε έρχεται το ΠΑΣΟΚ το 1981. Και ενώ για εμάς , καμία πόρτα δεν ήταν ανοιχτή , ήμασταν πάντα «τα παιδιά που δεν είχαν καμία ανάγκη» , με την είσοδο στη διακυβέρνηση της χώρας του Μεγάλου Αντρέα Παπανδρέου (που λυσσαλέα εμείς πολεμούσαμε ) , ανοίγουν όλες οι πόρτες του δημοσίου «για τα δικά τους παιδιά» και δεν φτάνει αυτό , αλλά να μας κατηγορούν κιόλας ότι τόσα χρόνια (; ) το δημόσιο ήταν τσιφλίκι των Δεξιών. Πάντως εγώ , κοιτάζοντας τη δική μου οικογένεια (ευρύτερα ) , τις 12 αδερφές του πατέρα μου και τις 5 αδερφές της μητέρας μου ΚΑΝΕΝΑΣ από όλους αυτούς δεν υπηρετεί στο Δημόσιο , παρά μόνο από μία οικογένεια ,της οποίας οικογένειας και τα 4 άτομα έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι και Ώ τι σύμπτωση , είναι οι μόνοι Αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ από όλη την οικογένεια !!!!!!!!!! .

Διάφοροι Φοιτητές εξωτερικού (κατά κύριο λόγο στην Ιταλία ) , πήγαιναν ένα ωραίο πρωινό , έδειχναν την κομματική ΠΑΣΟΚική ταυτότητά τους στις σχολές του εξωτερικού και την επόμενη μέρα βρισκόταν στην Ελλάδα με μεταγραφή στα καλύτερα Πανεπιστήμια (Ιατρική, Πολυτεχνείο , Νομική , Ακαδημίες κλπ) , ενώ εμείς , αν και είχαμε ορισμένοι λόγους σοβαρούς υγείας ή οικονομικούς , αν και είχαμε περασμένα όλα τα μαθήματα , και μόνο επειδή αρνιόμασταν να λυγίσουμε και να υποταχθούμε στην Πράσινη Αυτοκρατορία , όχι μόνο δεν μας μετέγγραφαν αλλά μας δίωκαν κιόλας . Δεν πειράζει , εμείς είχαμε την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη παντού , σε κάθε Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό .

**Τα χρόνια περνούσαν, κάπου στο 1985, άλλοι από εμάς τελειώναμε , άλλοι τα εγκατέλειπαν , άλλοι ξαναγυρίζαμε στην Πατρίδα μας και ξαναδίναμε εξετάσεις εκ νέου εκμεταλλευόμενοι ΠΑΣΟΚικούς νόμους όπως αυτούς του Αντώνη Τρίτση και γενικά βρίσκαμε το δρόμο μας , δύσκολα μεν αλλά πιστεύαμε στις δυνάμεις μας . Και περιμέναμε , να έρθει κάποια στιγμή πάλι το κόμμα μας στην εξουσία , όχι να μας βοηθήσει , αλλά να πάψουν να μας αδικούν κατάφορα .

Γιατί το «στίγμα» του δεξιού μας συντρόφευε πάντοτε και παντού και μας γνώριζαν πλέον όλοι και «πολύ καλά» και από «μακριά».

**Ήρθε το 1989-90, παλέψαμε και οριακά κερδίσαμε .Με εκείνη την έδρα του Κατσίκη , που φτάσαμε σε ποσοστό 47,8% και είχαμε 150 Βουλευτές . Άντε πιστεύαμε όλοι εμείς , στα 25-30 μας , στην καλύτερη στιγμή της ζωής μας , τουλάχιστον δεν θα μας αδικήσουν βρε αδερφέ . Είχε έρθει η ώρα μας . Να παράγουμε , να προσφέρουμε και να δικαιωθούμε . Φρούδες ελπίδες .

Τα ίδια Πολιτικά σκληρά πρόσωπα του παρελθόντος , δεν μας έδιναν καν σημασία , μας λέγαν κάτι για «αξιοκρατία» και κάτι τέτοια που στα δικά μας αυτιά , ηχούσαν και ισοδυναμούσαν σαν να μας κοπάναγαν με βαριοπούλα στο κεφάλι . Βρε αδέρφια , ρε σύντροφοι , εμείς είμαστε , που από μικρά παιδιά μας είχατε στα πόδια σας και μας μεγαλώνατε με την ιδέα της Μεγάλης Δεξιάς , που μας είπατε να μην λυγίσουμε και δεν λυγίσαμε , να μην κιοτέψουμε στα «κάλλη» του ΠΑΣΟΚ και στα «θέλγητρά» του , που βλέπαμε τους «άλλους» να γεμίζουν το δημόσιο με ανίκανους υπαλλήλους πολλές φορές , γιατί σε εμάς πάλι να εφαρμοστεί η αξιοκρατία ; Να εφαρμόσουμε και εμείς τα ίδια με το ΠΑΣΟΚ για Δέκα χρόνια , να τακτοποιήσουμε και εμείς τα δικά μας παιδιά που περιμένουν πάντα στο τέλος της ουράς και ποτέ δεν έρχεται η σειρά τους και μετά δέκα αξιοκρατίες μαζί να εφαρμόσουμε . Δεν μπορεί ο συνδικαλιστικός φορέας των Δημοσίων υπηρεσιών και ΔΕΚΟ , να εκλέγει με 75% την ΠΑΣΚE και εσείς να μας μιλάτε με αξιοκρατία ;

Κανένας δεν μας άκουσε. Γίναμε εν τω μεταξύ και «επάρατη Δεξιά» , μας αποκαλούσαν «φασίστες» και δεκάδες άλλα τέτοια μας συνόδευαν.

**Και τότε το 1994, ήρθε με τα «σωληνάκια» και τα νοήματα ο Μεγάλος Αντρέας και εκμεταλλευόμενος την «Προδοσία» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη , ενός Υπουργού του τότε , που λεγόταν Αντώνης Σαμαράς , από το κρεβάτι μας παίρνει τις εκλογές αέρα !!!!!!! Τον πούλο πάλι εμείς .

**Περάσαμε στην άλλη δεκαετία της ζωής μας κοντά στο 2000. Ο αγώνας μας μόνο προσωπικός , καμία βοήθεια από το Κράτος Πράσινου Δικαίου και το σύνθημα ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ !!!!

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ !!!!!

Έψαχνα στο δικό μου το μυαλό να βρω τι σημαίνει Δεξιά και δεν μπορούσα να βρω κάτι . Τον πατέρα μου , δεν τον είχα , πέθανε με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο χέρι τον Ιούλιο του 1989 σε ηλικία 57 ετών . Μου άφησε όμως το στίγμα . Πως είναι αυτό της Μεσογειακής Αναιμίας , έτσι είναι και αυτό του γνήσιου Δεξιού .Όταν το έχεις κληρονομικό και να θες , δεν μπορείς να το αποβάλλεις . Αλλά εγώ και πολλοί από εμάς δεν θέλαμε να το αποβάλλουμε κιόλας . Ήταν τίτλος τιμής για μας το να είσαι Δεξιός . Δεξιός μέχρι το κόκκαλο ήμουν και ήλπιζα έτσι Δεξιός να πεθάνω. Όχι όμως ψεύτο-δεξιός και ντροπιασμένος . Πατρίδα -θρησκεία -οικογένεια είναι τα πιστεύω μου . Που κάνω λάθος ;

**Ήρθε και το 2004. Μας βρήκε 40αριδες , φτιαγμένους ιδιωτικά τους πιο πολλούς , να έχουμε τις δουλειές μας και να είμαστε στην καλύτερη ηλικία . Ο Κώστας Καραμανλής σάρωσε με την πληθωρική του παρουσία τα πάντα και έγινε Πρωθυπουργός της Ελλάδας μας . Και εμείς φανατικά μαζί του . Έ δε μπορεί , λέγαμε , αυτός είναι με πολλά προσόντα Δεξιός και ελπίζαμε όλοι μας σ΄αυτόν. Γνήσιος Δεξιός , απόγονος , τίμιος , αγωνιστής , διορατικός κλπ κλπ , δεν μπορεί αυτός ο ένας και μοναδικός να μην γυρίσει να κοιτάξει πίσω του. Όμως και ο Κώστας δεν κοίταξε πίσω του . Κοίταξε δίπλα του . Μάζεψε πάλι τους ίδιους και τους ίδιους , ίδια σκληρά πρόσωπα με αυτά του κακού παρελθόντος (ή στην καλύτερη περίπτωση τα παιδιά τους) , που τους είχαμε δει , τους είχαμε φάει στο κορμί μας . Και όποιον νέο έφερνε , σαν κάτι Ρουσόπουλους κλπ , αντιδεξιοί ήταν όλοι τους.

Το πρώτο πράγμα που εφάρμοσε ήταν οι «κλειστές» πόρτες και το «τουπέ» του Υπουργού . Δεν πλησιάζονταν κανένας τους , δεν τολμούσες να περάσεις καν δίπλα τους και η ζωή του ¨γνήσιου Δεξιού¨ απολάμβανε μια από τα ίδια . Δεν φτάνει αυτό , νομοθετούσαν και καθαρά διατάξεις που ευνοούσαν πάλι τους προηγούμενους . Ποιος θα ξεχάσει τα μέτρα του Πάκη , που έθεταν ως προϋπόθεση για συμμετοχή σε διαγωνισμό του Δημοσίου , Τζίρους προηγούμενων περιόδων , προσωπικό προηγούμενων περιόδων , κερδοφορία προηγούμενων περιόδων σε νούμερα που μόνο «υποστηριζόμενες» εταιρείες μπορούσαν να έχουν ; Και όταν τον ρώτησα μια μέρα , που τυχαία τον είδα σε ένα συνέδριο :

«Κύριε Παυλόπουλε , είμαι Δεξιός (και αυτό για να καταλάβει ότι δεν είμαι από τους ευνοημένους των Ολυμπιακών Αγώνων ) και δημιουργώ σήμερα μια εταιρεία και δεν έχω παρελθόν γιατί δεν με άφησαν να αποκτήσω , πως μπορώ να συμμετέχω σε ένα διαγωνισμό του Δημοσίου , δίκαια και αξιοκρατικά ;»

Ξέρετε τι μου απάντησε ;

«Απλά δεν μπορείς.»

Απλά και πάντα δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε εμείς . Εμείς , τα γνήσια τέκνα της «επάρατης Δεξιάς» , αλλά εμείς επιμέναμε Δεξιά .

Εν τω μεταξύ , ο κοιμώμενος Ελληνικός λαός , φούσκωνε με δάνεια , για σπίτια , αυτοκίνητα , κάρτες καταναλωτικές . Απ έξω από την Τράπεζα πέρναγες και έβγαιναν οι διευθυντές και σε φώναζαν να σου δώσουν δάνειο. Και οι Έλληνες , «αγρόν ηγόραζαν» , συναγωνίζονταν το κράτος , για το ποιος θα δανειστεί πιο πολλά . Και οι άλλοι ….οι ξένοι λαοί , μας παραμόνευαν .

**Και φέραμε τον ΓΑΠ ή Γιωργάκη το 2009 να σώσει την Ελλάδα !!!!!

Προς τιμή του και πρέπει όλοι να το παραδεχθούμε , ο Κώστας Καραμανλής , σε ένα κρεσέντο αλήθειας , είπε τα πάντα , για τη χρεοκοπία της Ελλάδας . Ο λαός όμως αυτός , δεν θέλει να ακούει δυσάρεστα αλλά αλήθειες , αλλά «λεφτά υπάρχουν» και ας είναι ψέμα . Και η Ελλάδα μας κατηφόριζε ευλαβικά . Και οι συμπολίτες μας βούλιαζαν κάθε μέρα μέσα στην οικονομική καταστροφή και την άβυσσο που μας έσπρωχνε η παρέα Γιωργάκη . Το μεγάλο λάθος του Κώστα ήταν η επάνοδος και η συγχώρεση που έδωσε στον Σαμαρά . Και το δαχτυλίδι που του έδωσε .

**Και για να σωθεί η Ελλάδα, το 2012, ήρθε ο Αντώνης και η παρέα του. Και που να δεις τι παρέα έχει ο Αντώνης μας . Όλους τους ίδιους .

Δηλαδή τι συνέβη στη χώρα μας :

Ήρθε ο κύριος Σαμαράς , ακριβώς με τους ίδιους ανθρώπους που είχε ο Καραμανλής , για να σώσει την Ελλάδα , από αυτούς , που από τους δικούς του , πήγαν να σώσουν την Ελλάδα με τον Γιωργάκη και συγκυβέρνησε με τον Βενιζέλο , που είχε αυτούς του Γιωργάκη , που πήγαν να σώσουν την Ελλάδα από αυτούς που είχε ο Καραμανλής , που τους πήρε ο Σαμαράς και όλοι μαζί , με λίγα λόγια συγκυβερνούν για να σώσουν την Ελλάδα από τους ………….ίδιους !!!!!!!!!!

Και εγώ ρε παιδιά πώς να βγάλω συμπέρασμα . (τυχαία τα 2 ονόματα) . Ο Αβραμόπουλος ήταν πρώτος Υπουργός του Καραμανλή . Ήρθε να μας σώσει ο Γιωργάκης από τον Αβραμόπουλο και έβαλε στη θέση του τον Χρυσοχοϊδή . Ήρθε ο Σαμαράς να μας σώσει από τον Γιωργάκη και τον Χρυσοχοϊδή , που είχε μπει για να σωθούμε από τον Αβραμόπουλο και τελικά , όλοι μαζί , αποφάσισαν να είναι και ο Χρυσοχοϊδης και ο Αβραμόπουλος Υπουργοί για να μας σώσουν ……. μάλλον από τον Τσίπρα . Και όλοι μαζί , αποφάσισαν να σώσουν τον Ελληνικό λαό , μιας και καλή από αυτή την γη που την «πατάμε και όλοι μέσα θέλουμε να μπούμε , ούλοι μας».

**Αγαπημένη μου Νέα Δημοκρατία.

Δεκέμβριος του 2014 , λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Τα έχετε κάνει «τόσο πολύ σκατά» όλα , που οι μισοί Έλληνες , είναι πολιτικά άστεγοι και οι άλλοι μισοί Αριστεροί !!!! Ποιοι ; Οι Έλληνες . Για όνομα του Θεού !!! Αλλά και από την άλλη , τι να θυμηθώ και τι να ξεχάσω από εσένα και αυτούς που σε έχουν στα χέρια τους . Και να θέλω να έρθω κοντά σου, να σε βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις , γιατί δεν φταις μόνο εσύ , αλλά και εγώ που σε άφησα στα χέρια αυτών , που σε κακοποίησαν , τα τείχη είναι πολύ ψηλά πλέον και οι πόρτες πολύ κλειστές (πάλι).

Τι να θυμηθώ και τι ξεχάσω για να έρθω να σε βοηθήσω , τώρα που πραγματικά ξεψυχάς . Πόσα «δεν πειράζει» να πω στον εαυτό μου .

Δεν είναι τα 50-55 χρόνια που είμαι σήμερα που με βαραίνουν πολύ , είναι τα παιδιά μου , που και εγώ , σαν τον πατέρα μου , τα γαλούχησα με τις Δεξιές ιδέες . Φοβάμαι να τους πω να περιμένουν την δική σας Μεγάλη ντεμί-Κέντρο Δεξιά οικογένεια να ξανάρθει , αν ξανάρθει ποτέ . Γιατί έτσι λέγαμε και το 1981 για το ΠΑΣΟΚ . «Έλα μωρέ για 6 μήνες θα μείνουν αυτοί και μετά θα πέσουν» . Και έμειναν 30 χρόνια .

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΠΑΣΟΚ !! Είναι σκληρό ριζοσπαστικό κίνημα . Έχει γενίτσαρους στις τάξεις του. Εμάς δεν θα μας κάνουν τίποτε , αλλά εσάς θα σας πάρουν το σκαλπ .

Εγώ στα δικά μου παιδιά , θα τους δείξω μια άλλη πλευρά της Πολιτικής , πολύ πιο γνήσια να ακολουθήσουν . Και θες να σου πω κάτι αγαπημένη μου Νέα Δημοκρατία . Ξέρεις τι έμαθα αυτά τα 40 χρόνια που είμαι κοντά σου . Ένα πράγμα έμαθα : ότι ίσως πρέπει να φωνάξουμε τώρα εμείς

«Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΝΤΕΜΙ-ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ» .

Το είδαμε , το νοιώσαμε , το βιώσαμε όλοι μας .

Ίσως να ήρθε η ώρα της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, της γνήσιας , της δίκαιας , της μικρής στην αρχή αλλά μεγάλης αξίας . Της Παράταξης που δεν θα έχει κανένα λόγο, να λέει ότι ανήκουμε άλφα ή βήτα , αλλά στο Πολιτικό υγιή χώρο, όπου και να είναι αυτός , Δεξιά , Κέντρο ή Αριστερά .Γιατί άραγε , υπάρχει Δεξιά ή Κέντρο ή Αριστερά στην Ελλάδα σήμερα ; Στο χώρο και στην ιδεολογία που θα είναι με την Ελλάδα μας και τους Έλληνες θέλουμε να ανήκουμε. Μέσα στο Ενιαίο Ευρωπαϊκό σύστημα , όμως με διακριτά Εθνικά όρια και αυτο-διαχείριση του Κράτους μέλους . . Εμείς , εδώ γεννηθήκαμε και στη Χώρα αυτή και με τιμή και αξιοπρέπεια , Εθνική ιδεολογία , σεβασμό στους Συνέλληνες , χωρίς διαχωρισμό Δεξιά ή Αριστερά πλέον , θέλουμε , όταν έρθει η ώρα μας , να πεθάνουμε . Έχουμε να δώσουμε πολλά σε αυτόν τον Τόπο . Δεν θέλουμε Εγκέφαλους και Πολιτικάντηδες , θέλουμε Γνήσιους Ανθρώπους , με ανοιχτά μυαλά και Πατριωτική – Εθνική – Ελληνική συνείδηση . Δεν θέλουμε ρεβανσισμό και διώξεις . Θέλουμε να βάλουμε μια ΤΕΛΕΙΑ και παύλα σε όλα τα του χθες και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το πολύ δύσκολο αύριο . Θέλουμε να προτείνουμε νέα πράγματα για τη χώρα μας , έχουμε άμεσα υλοποιήσιμες ιδέες και μεγάλη γνώση για την κοινωνία αυτή .


ΖΩΗΣ ΚΟΛΙΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Φορολογικό Σχόλιο


Επειδή πολλοί μιλάνε και δεν ξέρουν τι λένε , καλό θα κάνουν στα κανάλια , να το βουλώσουν όλοι οι άσχετοι που φέρουν τον τίτλο Φοροτεχνικός κλπ γιατί είναι αληθινά ΆΣΧΕΤΟΙ . Ποιος σας είπε φίλοι μου ότι ο φόρος είναι 26% ή 13% ή 40% κλπ , τους διάφορους συντελεστές που βλέπετε στα άθλια κανάλια ή ακούτε από το ανειλικρινέστατο Υπουργείο Οικονομικών; Για πάμε να δούμε τις κλίμακες και τα παραδείγματα :

ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ έτους 2014 ισχύς από 1/1/2014
Κλιμάκιο εισοδήματος (ευρώ) Φορολογικός συντελεστής (%) Φόρος κλιμακίου (ευρώ)
Σύνολο Εισοδήματος (ευρώ) Σύνολο Φόρου (ευρώ)
25.000 22% 5.500 25.000 5.500
17.000 32% 5.440 42.000 10.940
Υπερβάλλον 42%

ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ έτους 2014 ισχύς από 1/1/2014
Κλιμάκιο εισοδήματος (ευρώ) Φορολογικός συντελεστής (%) Φόρος κλιμακίου (ευρώ)
Σύνολο Εισοδήματος (ευρώ) Σύνολο Φόρου (ευρώ)
50.000 26% 13.000 50.000 13.000
Υπερβάλλον 33%

Μισθωτός εισπράττει στο χέρι του εισόδημα 25.000 ευρώ .
Πληρώνει φόρο 5.500 ευρώ και του μένουν 19.500 ευρώ .
Αλήθεια ρε φοροτεχνικοί συνάδελφοι; Για να δούμε την αλήθεια...

Ένας Μισθωτός εισπράττει 25.000 ευρώ το χρόνο και δαπανά ως κατώτατα :
Δαπανά 500 ευρώ το μήνα για διατροφή (ατομικά ή οικογενειακά 6.000 €
Δαπανά 100 ευρώ το μήνα για ΔΕΚΟ (ατομικά ή οικογενειακά ) = 1.200 €
Δαπανά 100 ευρώ το μήνα για μετακίνηση (ατομ ή οικογενειακά) = 1.200 €
Δαπανά 100 ευρώ το μήνα για ένδυση –υπόδηση (ατομ ή οικογεν) = 1.200 €
Δαπανά για σχολεία-φροντ-βιβλία κλπ (ατομικά ή οικογενειακά ) = 1.500 €
Δαπανά για ½ καφέ την ημέρα + ½ πακ τσιγάρα( ή άλλο έξοδο ) ετήσια=2.000 €

Γενικά περιγράφω έναν άνθρωπο ή οικογένεια που …..δεν ζει , αλλά για να έχουμε ένα ενδεικτικό αποτέλεσμα θα θεωρήσουμε ότι : Δεν ταξιδεύει , δεν πάει σινεμά , κομμένες οι έξοδοι , δεν πάει διακοπές ούτε καν για μπάνιο το καλοκαίρι , δεν έχει καμία συντήρηση σπίτι , ούτε του χαλάει ποτέ ψυγείο , τηλεόραση κλπ κλπ

Σύνολο δαπανών 13-14.000 ευρώ .

Έχει λοιπόν έσοδα 25.000 ε , δαπάνες 14.000 ευρώ = καθαρό 11.000 ευρώ

Όταν κύριοι Οικονομολόγοι του Κράτους που βάζετε συντελεστές και κύριοι συνάδελφοι τους σχολιάζετε , να λέτε την αλήθεια : Ο συντελεστής είναι από 50% - 90% κύριοι .

Αν δε , εφαρμόσουμε το παράδειγμα και σε Ελεύθερους Επαγγελματίες , ο φορολογικός συντελεστής πολλές φορές ξεπερνάει το 100% του εισοδήματος .

ΠΡΟΣΟΧΉ :
Αυτά είναι ακριβώς όπως σας τα γράφω και όχι περίπου .
Σε καμία άλλη Χώρα στον κόσμο , δεν υπάρχει το Ελληνικό Φορολογικό σύστημα . Σε όλο τον κόσμο , όλες οι δαπάνες που πραγματοποιούνται , εκπίπτουν από τα ακαθάριστα Εταιρικά ή Οικογενειακά έξοδα . Στη Χώρα μας όχι μόνο δεν εκπίπτουν , αλλά προσδιορίζουν πολλές φορές και ανύπαρκτο ……εισόδημα .

Θέλετε να μάθετε πως ;

Αν εργάζεστε και σας έχει δοθεί από την εταιρεία σας αυτοκίνητο για να κάνετε τις δουλειές της εταιρείας , μπορεί να έχετε επιβάρυνση από 3.000 έως 30.000 ευρώ στην ατομική φορολογική σας δήλωση και να πληρώσετε φόρο , που δεν φαντάζεστε. Τα έξοδα δε αυτά που κάνει η επιχείρηση για σας …….δεν εκπίπτουν φορολογικά στο σύνολό τους , αλλά ένα 25% από αυτά και χωρίς το ΦΠΑ!!!!!!

Αν έχετε εταιρικό κινητό , το ίδιο …σε μικρότερη κλίμακα

Αν ο εργοδότης σας σας κάνει παροχές σε ….είδος , για εσας και την οικογένειά σας , θα τα φορολογηθείτε !!!

Σπίτι δικό σας έχετε , τεκμαρτό εισόδημα , δεν έχετε , τεκμήριο ενοικιάσεως ,. Σας το ενοικιάζει ο εργοδότης σας , εισόδημα και το φορολογείστε !!!!!

Αυτό το Κράτος και 1Χ2 να το παίξεις στο στοίχημα , είναι σίγουρο πως θα το χάσεις .

Πρόταση Φορολογίας Εισοδήματος ( 1η ):

Κάθε νοικοκυριό , να αντιμετωπίζεται ως ενιαία φορολογική μονάδα . Μόνο έτσι θα υπάρχει Πραγματικό Φορολογικό ενδιαφέρον για συγκομιδή όλων των αποδείξεων κατανάλωσης . Με τον τρόπο αυτό , δεν θα τολμά ο επιτ/τίας να μην εκδώσει απόδειξη λιανικής , γιατί θα λειτουργεί η "μή έκδοση" εις βάρος του λήπτη . Έτσι από τη μια πλευρά , το Κράτος θα μειώσει σε απίστευτο βαθμό τη Φοροδιαφυγή , ειδικά στην "μη έκδοση" , πράγμα που βλέπεται όλοι σας , να μην εκδίδει κανένας απόδειξη σε ότι αγοράζουμε , χάνοντας με τον τρόπο αυτό 23% ή 13% ΦΠΑ και 26% έως 40% εισόδημα .

Ρωτάω ας πούμε . Τι κερδίζει σήμερα το Κουτό-Κράτος που δεν εφαρμόζει το μέτρο αυτό ; Τίποτε Κυρίες και Κύριοι , αγαπητοί φίλοι . Και γιατί δεν το κάνουν ; Γιατί και δεν ξέρουν και δεν ρωτάνε . Αν θέλουν , ορισμένοι φίλοι που είναι και Πολιτικοί εν ενεργεία , ας ζητήσουν τη γνώμη μας και μάλιστα με ολοκληρωμένο σχέδιο "άμεμπτο" εφαρμογής .

Όταν δε λέμε ενιαία φορολογική μονάδα , εννοούμε τα εισοδήματα Υπόχρεου και συζύγου πρέπει να φορολογούνται συνολικά , αφαιρουμένων όλων των οικογενειακών δαπανών . Δεν είναι δυνατόν , υπόχρεος να αποκτά πχ 25.000 ε εισόδημα και η οικογένεια να πληρώνει φόρο στα 25.000 ε και άλλη οικογένεια να αποκτά ο υπόχρεος 13.000 ε και η σύζυγος 12.000 ε και να μην πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρο .
Αυτό δεν είναι κοινωνική φορολογική δικαιοσύνη . Και το αφορολόγητο , τι θα πει είναι για τους μισθωτούς και όχι για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες ;
Το αφορολόγητο πρέπει να είναι κοινό για κάθε είδους εισοδήματος .

Πρόταση Φορολογίας Εισοδήματος (2η)


Άμεση κατάργηση , αμέσως και αναδρομικά μάλιστα , όλων των τεκμηρίων διαβίωσης , αύξησης κεφαλαίου σε οποιαδήποτε μορφής επιχείρησης και γενικά να ισχύει ότι και σε όλο τον Υπόλοιπο Κόσμο , από τις ΗΠΑ έως την ΚΙΝΑ , την Νότια Αφρική , την Αυστραλία κλπ . Φορολογία στα πραγματικά ποσά που αποκτά κάποιος και όχι στα πιθανά που του προσδιορίζουν παλιές καταστάσεις που αφορούν άλλες εποχές και άλλα φορολογικά γεγονότα . Ας δούμε ένα παράδειγμα:
Έστω ότι ο Α θέλει να αγοράσει ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο , 2.500 κε . Έστω ότι η αγορά του κάνει 35.000€.

Να δούμε τι θα λάβει το Κράτος :
Από την αγορά ΦΠΑ 23% περίπου 7.000 €
Από τα τέλη κυκλοφορίας περίπου 1.000 €
Από την ετήσια κατανάλωση καυσ. πάνω από 15.000 €
Από την ασφάλεια του αυτ/του πάνω από 1.500 € (φόροι)
Από σέρβις και ανταλλακτικά πάνω από 500 €
Σύνολο εσόδων για το Κράτος 25.000 € το λιγότερο!

Έστω ότι ο Α λογω τεκμηρίων αποκτά αυτοκίνητο 1000 κε αξίας 12.000 €
Από την αγορά ΦΠΑ 23% περίπου 2.500 €
Από τέλη κυκλοφορίας περίπου 200 €
Από κατανάλωση καυσίμων (ίδια χλμ ) 4.000 €
Από ασφάλεια αυτ/του περίπου 300 €
Από σερβις κλπ 200 €
Σύνολο για όλα περίπου 7.000 €

Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα . Και σε αυτά δεν έχω υπολογίσει το κόστος νοσηλείας μετά από ατύχημα με ένα μικρό και ένα μελάγο πιο σίγουρο αυτοκίνητο !!!

Ούτε αυτό το γνωρίζουν ; Ας μας ρωτήσουν να τους πούμε το πλήρες σχέδιο .